100/2000 YÖK DOKTORA BURS PROGRAMI 2022-2023 GÜZ YARIYILI BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR

2022–2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİNE
100/2000 YÖK DOKTORA BURS PROGRAMI KAPSAMINDA ALINACAK
DOKTORA ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

ENSTİTÜ

PROGRAM

BURS ALAN ADI

KONTENJAN

Fen Bilimleri

Biyoteknoloji Doktora

Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji
(Tohum Araştırmaları ve Aşı Teknolojisi dâhil)

1

Fen Bilimleri

Zootekni Doktora

Sürdürülebilir Hayvancılık

1

"Yükseköğretim Kurulu Tarafından Doktora Programlarına Kayıtlı Öğrencilere Verilecek Burslara İlişkin Usul ve Esaslara" göre her hangi bir iş yerinde çalışmayan öğrencilere ödenecek burs miktarı aylık 3.825 TL olarak ve 657 sayılı Kanun kapsamında bir kadroda veya Devlet/Vakıf Yükseköğretim Kurumlarının öğretim elemanı kadrolarında çalışanlar hariç her hangi bir iş yerinde çalışan öğrencilere verilecek burs miktarı aylık 910 TL olarak belirlenmiştir.

100/2000 YÖK Doktora Burs Programı 2022-2023 Güz Dönemi Başvuru takvimi:

17 Ağustos- 23 Ağustos 2022

25 Ağustos 2022

26 Ağustos 2022

31 Ağustos 2022

01 Eylül 2022

Başvuru

Sınav (09:30 yazılı; 13:30 mülakat)

Sınav sonuçlarının ilanı

Kesin kayıtlar

Kesin kayıt yaptırmayan asılların yerine yedek adayların kaydı

2022–2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında 100/2000 YÖK Doktora Bursları kapsamında yukarıda belirtilen Enstitülerin doktora programlarına, ilgili burs alanlarında çalışma yapmak üzere, bursiyer doktora öğrencileri alınacaktır. 100/2000 YÖK Doktora Burs Programına başvurabilmek için öğrencilerde aşağıdaki şartlar aranacaktır:

1) T.C. vatandaşı olmak,

2) Doktora programı için yüksek lisans derecesine sahip olmak,

3) Halen doktora eğitimine devam ediyorsa tez aşamasına geçmemiş olmak,

4) Çukurova Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin belirlediği başvuru ve ilgili programın kabul şartlarını taşıyor olmak,

5) İlana ilk başvuru tarihi itibariyle otuz beş (35) yaşını doldurmamış olmak,

Biyoteknoloji Doktora başvuru koşulları için tıklayınız.
Zootekni Doktora başvuru koşulları için tıklayınız.

6) 657 sayılı Kanun kapsamında bir kadroda veya Devlet/Vakıf Yükseköğretim Kurumlarının öğretim elemanı kadrolarında çalışmıyor olmak,

7).Halihazırda  Üniversitemizde  veya  başka  bir  yükseköğretim  kurumunda  100/2000  YÖK doktora bursiyeri olmamak,

Şartları  taşıyan  öğrenciler  başvurularını, 17 Ağustos – 23 Ağustos 2022 tarihlerinde Üniversitemizin ilgili Enstitüsüne yapacaktır.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLEN BELGELER

a) Aday tarafından doldurulacak başvuru formu;
Fen Bilimleri Enstitüsü Başvuru Formu için tıklayınız
b) Nüfus cüzdanının onaylı örneği,
c) Lisans ve Bilim uzmanlığı diplomasının onaylı örneği (Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Yüksek Öğretim Kurulunca eşdeğerliliğinin yapılmış olması gerekmektedir),

d) Lisans ve Yüksek Lisans eğitimi sırasında aldığı notları ve ortalamasını gösteren belge (Transkript),

e) Halen tez aşamasına geçmeyen doktora öğrencileri için, 6111 sayılı yasada öngörülen azami süre sınırları içinde olduğunu gösteren detaylı öğrenci belgesi,

f) 2 adet fotoğraf,
g) ALES veya TUS/DUS belgesi,
h) KPDS/ÜDS/YDS/YÖKDİL veya ÖSYM tarafından belirlenen eşdeğer yabancı dil sınavlarının
birinden alınan dil sınavı belgesi,
i) Referans mektubu veya aday hakkında bilgi alınabilecek akademik bir kişinin iletişim bilgileri,
Başvurusu kabul edilen adaylar
25 Ağustos 2022 9:30’da yazılı, 13:30’da mülakata Çukurova Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği” hükümleri kapsamında ilgili Anabilim Dallarında sınava alınacaktır.

Yükseköğretim Kurulu tarafından Doktora programlarına kayıtlı öğrencilere verilecek burslara ilişkin usul ve esaslar için tıklayınız.